Terug naar inspiratie

My Potty: Tips & Tricks

Is jouw kleintje klaar om te beginnen aan de zindelijkheidstraining? Bij Quax staan we klaar om je te helpen bij elke belangrijke stap in de ontwikkeling van je kleintje, inclusief de potjestrainingfase. Ontdek hier onmisbare tips en tricks.

Beginnen bij het Begin

Wanneer is het juiste moment om te beginnen met zindelijkheidstraining? Het antwoord is simpel: wanneer je kleintje er klaar voor is. Bij elk kindje is dit anders, sommigen zijn er al klaar voor op 18 maanden, terwijl anderen er iets langer over doen. Respecteer het tempo van jouw kleintje. Maar hoe weet je wanneer ze er klaar voor zijn? Hier zijn enkele kenmerken die erop wijzen dat jouw kleintje klaar is voor potjestraining:

  • Je kindje geeft aan dat hij/zij moet plassen door aan de luier te prutsen, met de beentjes te trappelen, naar het buikje te staren, enzovoort.
  • Je kindje kan enkele uren droog blijven, bijvoorbeeld na het middagdutje.
  • Je kindje voelt zich ongemakkelijk bij een volle luier.
  • Je kindje toont interesse in het potje en/of het toilet.
  • Je kindje is nieuwsgierig naar wat jij in het toilet doet.

Forceer het zindelijkheidsproces zeker niet. Als je kindje er biologisch nog niet klaar voor is en je toch al begint, kan dit een negatieve impact hebben. Het kan leiden tot angst voor het potje of frustraties, zowel bij jou als je kleintje. Alles op zijn tijd!

My Potty Blog Anna P grid
Ik ben erg tevreden over My Potty. Het is nu de tweede keer dat ik voor dit fijne plaspotje van Quax kies. Door het eenvoudige design en de neutrale kleuren past My Potty mooi in ons interieur en kan dus overal neer gezet worden, love it!
Maman de Mozi
My potty blog waar wie en hoe

Waar, Wie en Hoe?

Begin met zindelijkheidstraining op een geschikt moment wanneer je voldoende tijd hebt. De vakantieperiode is hiervoor ideaal. Het is natuurlijk geweldig als je kleintje droog is voordat het nieuwe schooljaar begint, maar respecteer hun tempo en forceer niets.

Laat je kleintje wennen aan het nieuwe potje. Laat je kindje bijvoorbeeld eerst met een luier op het potje zitten. Of demonstreer met hun favoriete knuffel, pop of speelgoed hoe ze het potje moeten gebruiken. Geef het potje een vaste plek in huis. Plaats één of meerdere potjes op vaste plekken in huis. De Quax My Potty is hiervoor ideaal, omdat het mooie design perfect in je interieur past. De nabijheid van het potje is handig, omdat er slechts enkele seconden zitten tussen het besef "oh, ik moet plassen" en het daadwerkelijk op het potje gaan zitten.

Wil je ook graag droge nachten? Als je peuter het potje goed begint te gebruiken, zul je merken dat ze 's nachts vaak droog blijven. Als dit 5 van de 7 nachten het geval is, kun je overwegen om ook 's nachts geen luier meer te gebruiken. Forceer dit echter niet door bijvoorbeeld na 16.00 uur geen drinken meer toe te staan. Voldoende hydratatie is altijd belangrijker dan zindelijkheidstraining.

Accidentje? Kan gebeuren! Als er toch nog ongelukjes gebeuren, vraag dan snel of ze op het potje willen gaan, zelfs als er maar een paar druppels in het potje belanden. Dit kan al een succes zijn om de associatie te maken. Probeer ook zo goed mogelijk niet teleurgesteld te reageren op een ongelukje. Geef voldoende complimentjes als het wel lukt, zelfs als het alleen maar gaat om het op het potje gaan zitten zonder iets te doen. Jij kent jouw kleintje het beste, dus geef complimentjes op een manier die het beste bij hen past.

Teamwork makes the dream work. Zorg voor voldoende ondersteuning tijdens dit intense proces. Zorg ervoor dat je omgeving, zoals oma en opa of de kinderopvang, op de hoogte zijn en voorzie eventueel een potje op die locaties, zodat je kindje daar ook kan oefenen. Vergeet ook niet om goed voor jezelf te zorgen, ook jij verdient complimentjes!

Ik zou de My Potty aan alle ouders aanraden, het is supercomfortabel voor je kindje en heel gemakkelijk te gebruiken en schoon te maken.
Maman de Jolie Ella Ida
My potty blog grid L

Waarom is de Quax My Potty de perfecte partner in het potjestrainingsproces? Hier zijn alle voordelen van de My Potty op een rijtje: 

Slim ontwerp: De My Potty is ontworpen in samenwerking met ingenieurs om het stevigste, meest praktische en mooiste potje ooit te creëren.

Comfortabele rugleuning: De hoge rugleuning van het potje zorgt voor extra comfort, net als een echte troon. Het bevordert ook een ergonomisch correcte houding tijdens het plassen.

Tijdloos en minimalistisch ontwerp: Het tijdloze en minimalistische ontwerp betekent dat je het potje niet hoeft te verstoppen. De My Potty blijft altijd in het zicht en is daardoor altijd top of mind voor je peuter.

Makkelijk schoon te maken: Het gemakkelijk uitneembare witte potje met hoogglanzende afwerking is eenvoudig schoon te maken en zorgt voor een frisse uitstraling.

Diverse kleuropties: Beschikbaar in 5 neutrale kleuren, zodat je degene kunt kiezen die het beste bij jouw interieur past.

Nog reviews van mama's die "My Potty" hebben gebruikt voor de zindelijkheidstraining:

Mama van Chloe We LOVE our potty! Potjestraining is zo makkelijk voor ons sinds we dit mooie stijlvolle potje van Quax kunnen gebruiken. Het past perfect bij de kinderen - ze zitten er heel goed en comfortabel op.
Mama van L. Wij zijn fan van de Quax 'My Potty'! Het is comfortabel voor je kind en mooi voor in huis. Dat laatste is een groot pluspunt, want je wilt het in het zicht van je kind houden zonder dat het een last is in je huis.
Mama van Rio De My Potty past perfect in ons huis, en ik vind het zo handig dat we het in de woonkamer kunnen laten staan voor onze kleintje. Dit is echt een winnend concept bij ons thuis.